Leven in Festung IJmuiden 1940-1945

Foto'sDocumentenTekeningenFilmsWapens en techniek

Gemeente Velsen logo

In de loop van de jaren heb ik diverse originele documentjes en foto’s verzameld van bewoners en (kriegsmarine)soldaten die woonachtig waren in gemeente Velsen in 1940-1945. Ook van vrienden en kennissen heb ik de mogelijkheid gekregen om een aantal foto’s of documentjes in te scannen en te gebruiken, specifiek voor deze website.

Er bestaan veel verschillende websites over IJmuiden 1940-1945. Merendeel van de websites bestaan uit onderzoek over bunkers in IJmuiden de Atlantikwall. Er zijn weinig foto’s bekend over het leven van Duitse soldaten in de Festung IJmuiden. En wat betekende de bezetting voor de Nederlandse inwoners?
Merendeel van de Duitse soldaten zijn verplicht in dienst gegaan.  Een gewoon leven in de Festung IJmuiden als (kriegsmarine)soldaat en inwoner. Hier wil ik wat meer aandacht op vestigen door middel van verschillende foto's.

Mijn bedoeling met deze webpagina’s is juist een ander beeld van de Festung IJmuiden te laten zien. En om  foto’s te tonen die niet eerder gepubliceerd zijn. Uiteraard zal ik hier en daar ook wat ‘bekendere’ foto’s plaatsen. Deze foto's en documenten dienen om het (sfeer)beeld van het leven binnen de Festung IJmuiden in 1940-1945 te laten zien. In de loop van de tijd zal ik meer tekst toevoegen bij de foto's.

Heeft u nog documenten, foto's of ander materiaal over gemeente Velsen die geplaatst kunnen worden op deze website, naam dan aub contact met mij op via
waltherp38@ww2museum.eu

Veel plezier met het zien van de foto's en documentatie.

 Klik op de buttons of op de onderstaande Ventura bommenwerper om door te gaan.

IJmuidenbombing


Foto'sDocumentenTekeningenFilmsWapens en techniek
Home 

All pictures and documents are property from the owner of this website,
or are used with permission from others. Nothing may be used on internet,
publications or other purposes without permission from the owner of this website.
Please contact me at waltherp38@ww2museum.eu